Режими роботи
1. Робота витяжки на відведення повітря. В цьому випадку забруднене повітря проходить через металеві жировлавлючі фільтри, де залишаються частинки жиру та кіптяви. Потім повітря, за допомогою мотора, викидається в повітропровід разом запахами й випарами, що містяться в цьому повітрі, та відводиться через вентиляційний канал на вулицю. Зрозуміло, підключення до вентиляційного каналу краще. В цьому випадку з кухні видаляються не тільки жир, кіптяву, продукти горіння газу та запах їжі, що готується, але й гаряче повітря.
2. Робота на рециркуляцію. Витяжки з роботою на рециркуляцію застосовуються в тому випадку, коли немає можливості підключення до вентиляційного каналу. У цьому випадку на додаток до металевих жировловлюючих фільтрів на витяжку обов'язково встановлюється вугільний фільтр. Тобто, спочатку брудне повітря проходить через металевий фільтр, потім, вже частково очищений, повітря проходить крізь вугільні фільтри, де відбувається його дезодорація, і в очищеному вигляді повертається в приміщення кухні.